Small Cute Purple Pointer

Elin Lindvall

Canon 40d, 55mm
Elin Lindvall

BUFFELHUVUD II

Canon 40d, 17-55mm
Elin Lindvall

BUFFELHUVUD

Canon 40d, 17-55mm
Elin Lindvall

Efter en otroligt lång resa så är vi hemma i Sverige igen. Vi reste från kl 6:45 (portugisisk tid) till 21:30 (svensk tid). Det var en hel del väntande, men det var inte lika jobbig som resan ner. Jag saknar Azorerna, att kunna gå ut på bakongen på morgonen, lyssna på havets vågor och syrsorna som spelar på nätterna. Borta bra men hemma bäst, det känns också väldigt skönt att vara hemma, är skönt att kunna dricka vatten ur kranen, få sova i en mjuk säng, på mina kuddar, saknat mina kuddar. Har suttit och kollat igenom alla bilder, himla mycket fint.

När det blåser från ditt håll

Canon 40d, 17-55mm

Tärnaby

Canon 40d, 17-55mm/ 55mm

Hosianna

Canon 40d, 17-55mm

Street art i Azorerna

 ( mobilbild) 
 
Efter en vecka här i Azorerna så har vi varit runt och kikat på denna vackra ö. Nu även när vädret har varit dåligt i två dagar så har vi tagit bussen till de närmsta städerna. Vid förvåning så såg vi street art när vi åkte till staden Lagoa, vi såg sedan lite mer när vi åkte till Ponta Delgada, skämtade då om att den här resan skulle bli ett projekt om att göra en bok om street art i Azorerna. Det skulle då bli "Måla hela världen, del 2, en uppföljare från vår bok om street arten i Bristol, som var vårt projektarbete i 3an. Vi vandrade runt i staden i ca. 4h och mer och mer street art dök upp bakom varje gatuhörn. Tillslut så fastslog vi att de blir en till bok! Den kommer nog inte bli lång, eller vem vet. Vi kanske hittar en massa mer. 

Höst III


Canon 40d, 55mm

Höst II

Canon 40d, 55mm

Azorerna

 
  
 (Mobilbilder)
 
Den första oktober reste jag och bästa Jenny till Portugal, azorerna. När vi åkte hade vi egentligen inte någon aning om vart vi skulle, vi hade endast läst kort fakta om ön på internet. Vi hade ingen aning om vad det skulle vara för väder eller vad vi ens skulle göra här. Det enda vi visste när vi bokade resan var att vi ville se något nytt! Resan hit tog en evighet, vi reste nästan i 17h sammanlagt. Men den långa resan med många timmars väntan var värt det. När vi kom hit till den så kallade gröna ön, blev vi helt chockerade av hur fantastiskt vackert det är här, och hittills har vi bara sett en liten del av ön. 
 
Vi har planer på att göra en massa saker. Vi ska åka på val och delfinsafari, då man åker ut i en 12 manna gummibåt i tre timmar och förhoppningsvis får se några marina djur. Vi har även kontakt med en snubbe som vi ska ta surflektioner hos. Vårt hotell är även mitt i djungeln, så vi vill åka in till Porta Delgada som är det största centrumområdet/staden av ön. Vi vill även åka till Lagua som är ett ställe lite närmare vårt hotell. Eftersom detta är en vulkanö så finns det olika varma källor, det är också något vi ska prova på innan vi åker hem. De varma källorna skulle vara runt 40 grader och färgade av mineraler. Vi måste också hoppa i vattenfall. Ja som ni ser har vi massa planerat. Vi har gått in till Vila Franca do Campo som är ett område 3,5 km uppför från vårt hotell. Där letade vi en supermarket i ca två timmar, när vi hittade den kom vi fram till att vi redan gått förbi den.
 
Jag har dock blivit sjuk... Är snorig och hostar dygnet runt. Har även sjukt ont i mina fötter sen vi promenerade 1 mil i letandet av en supermarket. Kan knappt gå på dom.. 
 
Vädret är väldigt underligt här. Under blå himmel och solsken så kan det helt plötsligt spöregna i ca 1 min, sen är det sol igen. Jag och Jenny har inte riktigt förstått oss på det här än. Vart riktigt regnet kommer ifrån om det inte är några moln ovanför oss...

Solen sjunker bakom fabriken och duggregnet blåser i vinden

Canon 40d, 55mm

Höst

Canon 40d, 17-55mm