Small Cute Purple Pointer

Bon Iver - Towers


foto och redigering: Stina Sundberg

Jag förstår inte att det snart är december, känns helt overkligt. Första advent har varit och det känns som att det var midsommar nyss. Jag har hur mkt skolarbete som helst, efter allt man har missat på  praktiken. Är helstressad över julklappar... Känns bara jobbigt. Det är mörkt och trist ute, nu vill jag ha snö! Har inget mer att säga.

GYMNASTIKTÄVLING


Foto och redigering: Stina Sundberg

Bilder från praktiken, ser ni inte lite twilightkänsla här? Jag har nu kommit hem, kom hem i fredags och då var jag bara med familjen och med Jowan. Kändes ganska skönt att komma hem, men det var fortfarande jobbigt att fara och säga hejdå till alla. På lördagen var jag hos Viktor och träffade lite folk, det blev dock inte som väntat och jag började bråka med Johan, hela min jävla nagel försvann så jag blödde hur mkt somhelst, fick blod över hela min vita nya skjorta... På söndag så var det tävling hela dagen och jag är så stolt över mina underbara gymnaster. Dom var absolut bäst. Så bra har dom aldrig varit. Underbart  att se. På kvällen så var det knatteträning så det blev gymnastik hela dagen. På kvällen så var det plugg och jag somnade tidigt, var het död, trött ocgh less.

AN ARGUMENT WITH ME, MYSELF AND I


canon 450d, 60mm macro
me

Erkänn att du hade velat promenera här? Aha, ellerhur!
Jag tror att julen är på god väg, men jag hade ingenaning om det.

DET ÄR HELMYSIGT INNANFÖR RINGMURARNA


Canon 450d, 60mm macro
me

Jag och Stina tog oss en liten sväng på stan efter dagen på jobbet idag. Det var jätte mysigt, känns nästan lite hemskt nu när jag sa hejdå till alla. Vill nästan inte åka. Vill flytta Stina och Bildvision, hem till Umeå! Hade varit perfekt. Släkten hade ocskå fått följa med! Hade varit awesome. Men nu får man ju inte alltid som man vill..

STINA SUNDBERG OCH IRMA SVENSSON


Canon 450d, 60mm, macro

Min dag på jobbet. Det är onsdag idag. Veckan går snabbt!

Showdance in the rain, before i die.


canon 450d, 60mm macro

Stina Sunberg

TODAY WAS ALL ABOUT THE STUDIO LIGHTScanon 450d 60mm macro
Stina Sundberg

Idag var ungefär sista dagen med arbete. Vi har spenderat ungefär hela dagen i studion. Det kom även en ny praktikant idag, ingenting positivt. Men det var i alla fall väldigt roligt att mixtra med alla blixtar och lampor. Göran hade en familjeolycka så han kunde dock inte vara med oss idag, men jag tycker vi klarade oss väldigt bra själva. 


HALVBILD PORTRÄTT - DÅLIG vs FÖRHOPPNINGSVIS BÄTTRE


Stina Sundberg

Det första porträttet tog jag förra veckan här(Stora klagomål på mina handskar såg uts som ett dött djur i bilden, båda händerna skulle synas, vit prick i bakgrunden, störelsemoment), och Göran kommenterade och berättade vad som skulle kunna förbättras så fick vi gå ut och fota igår och försöka göra det bättre. ÖNSKAT INLÄGG FRÅN ANONYM PERSON
Tatuering 1 - Kinatecken =
Min första tatuering som jag gjorde när jag var 13 år. Hela familjen ville ha en tatuering. Jag ville ha en ren men det ville ingenannan. Så det fick tillslut bli kinatecken som står för Familje Lycka. Hela familjen har den på samma ställe. 

Tatuering 2 - Malin =

Jag och min syster ville göra en tatuering för varandra, jag antar att det var år 2010. Så vi båda skrev varandras namn i samma stil på samma ställe. Mitt namn är i grönt och Malins namn är i blått. Jag älskar min syster väldigt mycket och jag kommer alltid finnas där för henne vad som än händer. Jag vet att jag ocskå alltid kan räkna med henne. Hon har alltid varit mig nära och det kommer hon alltid att vara.

Tatuering 3 - Jar Of Hearts =
Denna tatuering gjorde jag Januari 2011. Den står för min första kärlek och för den otroligt jobbiga tiden efterråt, sommar 2010. Inte bara för att jag var ledsen och det kändes som att min liv aldrig skulle bli fullbordat igen utan ocskå för att jag bara sårade alla i min omgivning. Jag gjorde alla besvikna, förlorade en väldigt bra vän. Kändes som jag samlade ihop hjärtan. Jag skrev en text till den här tatueringen som lyder såhär. 

För min första riktiga kärlek. För min otroligt underbara tid som jag hade med honom. Jag växte och lärde mig mycket under våra två år tillsammans och det tror jag att han också gjorde. För allt vi var med om och för allt jag gjorde för han, jag älskade honom med alla hans brister,svagheter och underbara sidor. Jag visste att han kände likadant för mig. För mitt brustna hjärta och för alla mina tårar jag har fällt. För varje natt jag gråtit mig till sömns. För personer som jag sårat och gjort besvikna. För de jag känner ånger över och för de jag vill lägga bakom mig. För de gånger jag vart osäker på mig själv och velat fram och tillbaka. För vänner jag har förlorat. För alla som stått vid min sida och hjälpt mig. För att gå vidare i livet, för att glömma och förlåta, för att ta in nya människor, för att ...

Tatuering 3 - Skorpion =
Jag tycker om mitt stjärntecken och jag kommer alltid vara skorpion. Känns som en ganska vanlig sak att tatuera in sitt stjärntecken, och jag ville inte bara ha en vanlig skorpion som "sitter på min arm". Där kommer rosen in i bilden. Jag hoppa på en ny tatuering snart.


Vi kommer till garage och städar" Stina och Maria AB städfirma


Fotograf och redigering: Stina Sundberg

Vi fick vara med i studiofotografering idag och efterråt var det vår tur att städa golvet tydligen, blir inge bra på ett vitt golv men svart sula. Så det var bara att skura och moppa. Vi har fått mycket information idag, väldigt mycket. Men jag tror det är vad som behövs. Vi fick en uppgift idag, att vi skulle skriva på vykort till alla nyfödda barn, runt Visby och det var inte få. Det tog tid och jag kommer typ inte ihåg senast jag höll i en penna. Datorn är elevens bästa vän just nu. 

Dagens lärdom 1 för idag. Hur man brygger kaffe. 
Dagens lärdom 2 för idag. Låt dig inte bli utnyttjad som fotograf.
Dagens lärdon 3 för idag. Bilden måste sammarbeta. Ögon och mun måste passa ihop. Ögonen ljuger aldrig. Miljö måste passa till kläder och tanke. 
Dagens lärdom 4 för idag. Detta yrke. Fotografer är väldigt underskattat. Inte lika lätt som det ser ut. Maran skulle färga håret, sen blev de jätte mörkt,så blev hon ledsen


Fotograferat av: Stina Sundberg 17år, redigerat av mig.

Jag fick IG på provet, samhälls ekonomi. Det var as svårt. Jag hatar nu mig själv. Jag kommer inte ihåg senast jag fick ett ig. Jag är positivt säker att det var på mellanstadiet vilket gör mig ledsen. BUHU. Stackars mig. Jag är dock inte ensam om att underkänna på detta prov, hitills är vi 9st tror jag. Känns lite bättre då. Sen måste jag plugga och läsa. Men jag vill inte, de enda jag vill göra är att se The vampire diaries.
Detta fältet måste faktiskt fyllas i
Taget av en nikonkamera....
Fotograferat av :Stina Sundberg och redigerat av lilla jag.


Jävla nef filer vilket jävla ståhej. Tyck inte om nikonkameror alltså... Inte alls roligt, var as taggad på att redigera ocskå, går det ju inte ens att kolla på bilderna, då laddade jag hem något, vad vet jag inte.. Sen kunde jag se dom, men fortfarande inte öppnas i ps... Så då tog jag hem en annan grej, någon converter. Så tillslut gick det. Detta är i alla fall resultatet av idag, vi skulle ta porträttbilder och sen ta de igen och göra det bättre helt enkelt. Älskar mina handskar men Göran tycker tydligen inte om dom, har vi fått höra idag...

HON SKÄLLER LIKA HÖGT SOM OM HON SKULLE VARIT STOR SOM EN HÄSTVovve.

Ripped gloves, raincoat. Tried to swim and stay afloat. Dry house, wet clothes.
canon 450d 60mm, 
Maria Rehn

Söndag. Jag sov faktiskt till klockan 9 idag, lite stolt nästan. Jag har färgat håret och ja, det blev ju som det blev.. Typ nästan svart? Aja, händer inte mycket mer på Gotland. Hörde att det snöade hemma och här så regnar det bara, hemskt trist. Jag är trött. Ska spela mario nu. Bye.

JAG SAKNAR MINA FLICKOR JÄTTE MYCKETJag hoppas att ni vet att vi ska göra något när jag kommer hem. För jag har ju faktiskt fyllt år! Hanna saknas.

Det är vecka 46, Lördag den 19 november 2011 18:54:48En oerhört jätte dålig bild. Jag vet men jag orkade verkligen inte. Idag har vi bara vandrat på stan. Det är så sjukt fint här. 

Köpte i alla fall en vit skjorta och röd halsduk på bikbok, jeans på vila som var de skönaste jag någonsin prövat. Sen nagellack och hårfärg. Måste ju roa sig lite. Just nu väntar jag på middagen med en kurrande mage. Ikväll vet jag inte vad som sker, vi får väl se vad kvällen bjuder på. Jag har varit småsur hela dagen. Tyckte att Johan var dum igår. Jag är sugen på att nåla mig, ska göra de så fort jag kommer hem.

BILDEN HAR VARIT VÄLDIGT NÄRA PAPPERSKORGEN MER ÄN 2 GÅNGER"Varför" har jag tänkt miljontals gånger. Det var 5 månader sen. 5 månader sen jag hörde hans röst och då var jag tvungen att tjata mig till det. Gången före var det säkert mer än 5 månader emellan vi sågs. Sen bara ett sms, från ingenstans, på en fredagkväll. Något som jag väntat på i mer än ett år. Ett sms som jag hade hoppats på innehöll en ursäkt eller en förklaring. Men det är ingenting jag bryr mig om just nu. Jag hade gett upp. Slutat tro och slutat hoppas. Försökt att glömma och släppa. Börjat hata men fortfarande sakna. Jag trodde han var borta föralltid men han säger att han är tillbaka och jag hoppas att det är sant.. Hoppas bara han är här för att stanna och inte här för att använda mig till ett skolarbete och sen försvinna igen.
Snälla svik mig inte och såra mig inte igen. För du har slut på chanser.


JAG SAKNAR MIN KUDDE HÄR PÅ GOTLAND
Katrina Larsson

En bild från arkivet. Jag tog denna bild i oktober så det vet inte jätte länge sen. Hittade den idag då jag rensade min dator. 

Idag har vi inte gjort någonting på jobbet. Det började med att jag kom dit utan att någon ens var där. Smådrygt. Sen har jag och Stina väntat hela dagen på att Göran ska kika på våra bilder, men vi har kommit fram till att Göran är tidsoptimist så det hann vi inte. Det enda jag har gjort idag är att leta som ett tok för att hitta nätverksnyckeln där på bildvision. Sen när jag väl hittade den, så fungerade det inte hur som helst. Typiskt. Ikväll kollade vi på idol sen har vi bara chillat. SKönt. Jag lär vara fullt utvilad när jag kommer hem i alla fall. Jag saknar min älskling som är ute och roar sig ikväll.

THE TWILIGHT SAGA - Breaking dawn - Part 1Hur bra var inte den här filmen? Helt sjukt bra. Boken är så mycket bättre. Men galet så jävla bra den var, jag vill bara se del 2... Jag känner mig som värsta nörden, men jag känner att det inte gör någonting. Awesome. Jag kan leva på detta så länge.

White lips, pale face. Breathing in snowflakes, burnt lungs, sour taste.


Fotografering och redigering: Jenny Götheson

Kinamat till middag, inte illa. Grymt hungrig.

JAG VILL HA ÅR 2003 OCH ÄTA GLASS MED JORDGUBBAR IGEN


Jag fet raderar saker från min älskade dator..Här är var jag och Stina jobbar mesta tiden av dagarna. I en liten mysig källare. Min hårddisk är dock FULL?! Ledsen, ledsen Maria.

Gotland 16 november - Höst
Canon 60mm 
Stina "någonting"

Dagens arbete. Idag var uppgiften att ta en närbild, ett halvporträtt och en rörelseoskärpa. Sedan gjorde vi inte mycket mer, jag och Stina höll på att frysa ihjäl när vi var klara. Tog oss lite pepparkakor och smuttade i mig kaffe medan vi började redigeringen.

Lärdom 1 för idag. -


ARBETSDAG NR 2 PÅ BILDVISION

Idag har jag känt att jag har blivit smartare, dummare, mer inlärd, mindre inlärd, mer förstående, mycket mindre förstående. Det har varit en dag med många dalar och berg. Stora som små. Vi började dagen med att åka till en förskola där det skulle tas skolfotografering. Jätte svårt på små barn kan jag säga. Sedan har vi fått kolla på lite bilder, jag känner att jag saknar min blixt för tillfället. Göran försöker övertala mig om att en blixt är en fotografs väldigt bra vän. Jag håller inte riktigt med än. Jag är jätte trött, "jobbat från kl 8.00 till kl 16.00 det är ju as länge? Tur att jag har min praktikant Stina med mig. Känns bra, för då är det inte bara jag som är trött, vill hem, förstår ingenting, eller frågar dumma frågor. Känns bra att vi är två om den punkten. Även att hon inte pratar Gotländska. 

Lärdom nummer 1 idag. Det är inte kameran som ska ta bilden det är du!
Lärdom nummer 2 idag. Allt förutom teleobjektiv suger när man ska ta porträttbilder.
Lärdom nummer 3 idag. Om du inte kan din kamera tekniskt bra så kommer du aldrig att bli en fotograf utan en (Görans ord) bildtagar/hobbyfotograf. 

Allt låter ännu konstigare på Gotländska...

Jag hänger på Gotlands gator och torg, stortrivs

Jag tog mig två flyg till Gotland igår. Det var lite småspännande, första gången jag flygit själv. Men det gick oväntat bra. De vill säga att jag inte tappade bort mig, passet eller boardingkortet. Här på Gotland bor jag hos mina kusiner och moster och jag praktiserar på ett ställe som heter bildvision. Det var första dagen idag och det var ganska roligt. Helt sjukt vad jag älskar detta yrke. Det var en annan tjej där som är lika gammal som mig, hon heter Stina och ska praktisera i två veckor hon också. Det kändes roligt, så behövde man inte vara där själv. Vi for ut på ett företag som hette L.H larssons måleri, tror jag. Det första vi gjorde idag när vi började. Där skulle vi fotografera miljön. Detaljer som stora yter. Fick en genomgång om allt möjligt, med blixtrar och lampor, lampsättning, ljusmätare. Sedan var det slut för dagen.

Lärdom 1 för dagen. Fotografera efter vad kunden vill ha. Fråga specifikt efter vad det slutgiltiga målet ska vara
Lärdom 2 för dagen. Hur lightroom fungrerar och furdelarna.
Lärdom 3 för dagen. Hur man använder sig av en ljusmätare. 

Jag tycker om att vara här på Gotland. För det första så saknar jag mina kusiner väldigt mycket när jag är hemma, och jag tycker det är synd att vi inte spenderar mer tid med varandra. Gotland är också ett ganska mysigt ställe, det är inte alls som Umeå, Umeå suger för tillfället. Det är ganska skönt att komma bort från de vanliga dagsrutinerna och göra något annat för omväxling. Till exempel nu så cyklar jag till "jobbet", alltså slipper jag att åka buss vilket känns så oerhört skönt. Jag tycker även om hur det doftar här i Granvaldshuset, det doftar jätte gott. Men jag påminns bara om sommaren, eftersom jag bara har varit här under sommaren. Jag sover i en dubbelsäng och har hela mitt liv med mig känns det som. Första dagen är avklarad och jag längtar faktiskt tills imorgon och till middagen.

GRATTIS PÅ PAPPA DAGEN, ALLA PAPPOR

Älskade pappa. Visst är han söt. Här är pappa Stefan. Jag har ärvt hans näsa, som ni kanske ser, hans hår.
Hur som helst, grattis på farsdag pappa. ♥


MITT SENASTE FÖRSÖK AV ATT FOTA SNOWBOARDÅKARE..

Canon 40d, 17-55mm
Me

Jag är inte bäst på detta jag vet, det är förövrigt inte det lättaste att fota.

FREDAGSMYSA

Äntligen är det fredag, inte helt fel. Helgen ska spendras med att säga adjö till människor. Känns jätte konstigt att jag ska fara bort i två veckor. Jag har bara en gång tidigare varit borta från omvärlden i två veckor. Jag kommer sakna mamma. Ja, jag kommer sakna många. Jowan. Men jag är sjukt taggad samtidigt att få praktisera på en fotostudio. Veckan har sprungit iväg. Idag ska jag bara vara med Johan och imorgon hoppas jag att få träffa Ida och Tina, på eftermiddagen ska jag träffa Stefan och fota hans gäng som åker snowboard. Utan snö? Ja, jag vet inte. Just nu så ligger jag och lyssnar på James Morrisons nya skiva, som inte är bra alls. Gotland vi ses snart.

TÅRTAN FÖR ÅRET 2011Jag och min syster lyckades igen tror jag. Den blev god iallafall och fin.

HAPPY BIRHTDAY TO ME, HAPPY BIRTHDAY TO ME

Wie, jag öppnade bara några presenter igår. Sen konstigt nog fortsätter min födelsedag idag. Då ska tårtan göras och sen så kommer släkten ocskå kommer mer presenter. Lycko mig. Det här är i alla fall en av några presenter igår. Så sjukt jävla awesome. KLAD MARIA. Vill jag lova. Snabbtog en bild i studion senare. Lyckomig.

JAG UNDRAR HUR ÅRETS TÅRTA SKA SE UT...Detta är mina tidigare tårtor och födelsedagar. Jag har tänkt att jag har bara mörkt hår på alla bilder, men eftersom jag fyller år på vintern så kom jag fram till att det inte är så konstigt. Det är inte bara tårtorna som ändras utan redigering och foton också, haha helt sjukt. Imorgon ska de göras en ny tårta. Grattis till mig i förskott.

JAG KAN OM JAG VILL
Ser ni? Faktiskt varit lite duktig och städat under detta lov. Detta ska vara min såkallade studio... Finns inte så mycket här, förutom en svart och en vit bakgrund. Men jag har önskat mig lite lampor och jag tänkte köpa in något sånt om min önskan inte slår in. Men nu är det iallafall fint där inne, dock mycket skit som jag vill ska försvinna!!!! Men ni ser ju så bra jag är på att fota med min vidvinkel, det är ju helt fantastiskt hur kung jag är. Not.

I WILL KICK YOU CUTE LITTLE ASS.


Foto, Petra Agdahl

Maria Rehn

COLOUR OR JUST BLACK AND WHITEcanon 40d, 17-55
Elin Lindwall
Me

ÄLSKAR DESSA BILDER AV HELA MITT JÄVLA HJÄRTA! 


ÖNSKEINLÄGG FRÅN JULIA
Frisörtreorna som jag fotade förra året.


SWINGING IN THE RAIN, HUMMING MELODIES.jenny götheson

Nu är snart lovet slut. Det känns inge bra. Jag vill inte sitta vid skolbänken igen, och vid datorn hela dagarna. Det positiva är väl att jag fyller år. Men igår kom Ida och förstörde hela min lycka då hon sa att hon fyller 18... Det känns ju underbart. Varför skulle jag vara född så satans sent för. Som sagt så var jag med Ida igår och vi pratade skit hela kvällen ungefär. Tills Tobias och Nyman kom, det är första gången detta lov som jag är vaken så länge som jag var igår ocskå. Har blivit en liten sömntuta. Någonting som Johan ogillar. Känns som jag inte har varit med någon på evigheter och det är faktiskt sant också, jag är så sjukt jälva sliten hela tiden, jag vill bara sova... Men ikväll ska jag inte sova, ikväll ska jag och Ida ut på äventyr!

I´m lost in this world, lost in my words.
Detta är två av alla bilder som Jenny G tog på mig för ett tag sen. Jag väntar på resten av bilderna.

Du får se mig som vem du vill.

Jag är en nörd. Jag sitter ensam i mitt rum i mörkret med två datorer på. Jag gör skolarbete. Ingen ville vara med mig ikväll. Jag tröstäter godis. Jag har suttit vid datorn hela jälva dagen. Sjukt less på att sitta här men jag är för lat för att göra något annat. Jag orkar inte. Äta middag? Näe, orkar inte. Skolarbetet börjar dock bli lite långtråkigt... Jag som ville göra något roligt ikväll. Börjar bli trött, jag kommer säkert somna snart i min ensamhet. Det är även svin kallt... har hur mycket kläder på mig som helst. Ingenting hjälper. 

Taggat inlägg.

FAVORITEN NOVEMBER ÅR 2011


SWINGING IN THE RAIN, HUMMING MELODIES


1 NOVEMBERDetta är tre bilder från fredagen och tre bilder från lördagen. Härlig helg. ÄLSKA HALLOWEEN!!!