Small Cute Purple Pointer

FÖRSTA SNÖN HAR FALLIT


canon 40d, 60mm

DAGS FÖR VARMARE SKOR


Försöker ju spara mina pengar just nu, men det går inte så bra. Senast det regnade blev jag heltskyblöt i mina gamla vinterskor. Så jag antar att jag inte hade så mkt till val. 

KALLT FÖR ANKORNA NU


canon 40d, 17-55mm


THE IFMOUNTAIN


canon 40d, 17-55mm

Sjukt skönt att ha lov, helgen har varit riktigt bra. I fredags så lagade Johan middag till mig. Hemskt fint. Sen åkte vi till Emma och Johannes och var där resten av kvällen. I lördags så fotade jag Anna sen så var jag och Johan hos Tim hela kvällen, bara snackade skit typ. 

ANNA


canon 40d, 17-55mm

Var på ett litet fotojobb igår. Anna fyllde år och fick som överraskning bli fotad. Både hon och jag blev förvånade. Hon var lärare för mig ett tag när jag gick i 5an eller så. Himla roligt, och hilma fin var hon. 

FRÄKNAR

canon 40d, 17-55mm
Stina JonssonHÖSTLOV


Av Stina Jonsson

Jag är faktiskt ledig idag, sjukt skönt. Har gjort en massa sysslor, hade tänkt fortsätta med det om ett tag. Just nu blir det att rikta in sig på en massa skolarbete. 

ME MYSELF AND I


Stina Jonsson

Det här är bilder från Kalvträsk som Stina tog. Dock så ser det ut som jag har doppat mitt hår i smör eller något. Jag har ingenting att berätta, inget roligt som händer i mitt liv just nu, bara skolarbete. Hit och dit. Nu snart har jag tal på engelskan, imorgon har jag prov på typ tusen sidor i historia. Jag är inte pepp.

TRUPPCUP I SÄVAR

Igår så var det ju tävling hela dagen. Gud så stolt man kan vara nu! C-truppen var jätte duktiga hela dagen, de gick jätte bra på förträningen och de lyssnade och var final. A-truppens förträning gick inte riktigt lika bra, jag och Malin stod i panik när halva laget sprang förbi på varven. Vi tänkte hur ska detta gå. Men när de fick lite tävlingsnerver så gick det ju bara fint. Friståendet var hur bra som helst, sjukt bra. Tumbling var nästan lika bra, helt fantastiskt, trampett gick inte riktigt som tänkt, men ganska bra ändå. Slutade med att Atruppen vann i c-klassen och var grensegrare i matta och fristående. Ctruppen kom på fjärdeplats och var grensegrare i matta. Jag tror nästan att de måste få en belöning nästa träning efter allt tjat från mig och Malin, men det lönade ju sig i alla fall. 

GREKLAND - FAVORITER


GREKLAND - AKROPOLIS I LINDOS

canon 40d, 17-55mm

Det var en väntan att komma dit, sen var det en jävla promenad att komma sig upp till toppen. För det första så var det varmt som tusan. Hade converse på mig så mina fötter höll på att kvävas. Vi gick genom staden upp till akropolis, där man fick akta sig för att inte bil överkörd av åsnor. Uppe på akropolis hade det kunna bli så hemskt fina bilder om det inte hade varit en massa fula människor ÖVERALLT. Det hjälpte inte om man bad någon att flytta på sig för att det kom alltid någon annan direkt efter. Sen när vi väl skulle ta oss ner, så gick vi ju självklart vilse, inte bara en gång, utan flera.
 
 

GREKLAND - LINDOS

canon 40d, 17-55mm
 

GREKLAND - DOM BÄSTA
GREKLAND - BÅTTUR


canon 40d, 17-55mm

På denna otroligt långa båttur som tog tre timmar, så var vi påväg till staden Lindos, för att gå runt och kika på akropolis.

FILMFESTIVALMin jobbigaste dag i veckan har nu passerat... nästan. Jag sitter fortfarande på skolan, för jag hinner inte riktigt åka hem. Min filmlärare har bokat in klassen på en film ikväll som börjar kl 18. Det är någonslags filmfestival just nu på folketshus och ikväll så ska vi se en film som heter Till Ungdomen. Mamma ska komma och plocka upp mig snart så ska vi ner på stan, äta något hoppas jag. Det blir att sova så fort jag kommer hem ikväll!

GREKLAND - GAMLA STAN


canon 40d, 17-55mm

Här köpte vi en tur runt gamla stan. Det var så sjukt vackert. 

GREKLAND - SUNSHINE VACATION CLUB


Här bodde vi, på ett väldigt stort och fint hotell. 

SKOLARBETE

Jag vet inte vad som har hänt med mig, jag känner mig så oerhört otaggad på skolan. Jag vill inte. Jag vill bara inte. Detta känns lite jobbigt med tanke på att det är typ ett helt år kvar. Jag vill bara gråta när jag tänker på matte lektionen och jag vill bara kräkas på alla andra ämnen. Det hjälper inte att det regnar och är as kallt ute.

GREKLAND - THE AWESOME RHODOS


Här är en massa övriga bilder från vår underbara resa. En massa bilder från hela veckan, dagar och kvällar. Även dartspel och andra trevliga personer. Jag saknar redan tillbaka. Fast det var lite bråk ibland så tycker jag att vi har det fantastiskt tillsammans. 

GREKLAND - COOL POOL


 Det blev många timmar som spenderades i poolen, den var det enda som var svalkande. Självklart finns den berömda "sälen" även på bild. 

GREKLAND - MIDDAG I GAMLA STAN

Nu börjar en hel drös av bilder från Rhodos. Tog ungefär 1000 bilder på en vecka så har väl en del att visa. Känns galet kallt att vara hemma igen, hur mycket saknar man inte det här redan? Typ hur mycket som helst. Helt underbart. Här var vi och promenerade i gamla stan, men hungriga och trötta så vi bestämde oss för att stanna och äta. Väldigt gott. Kommer dock inte ihåg vad stället hette.


LAUNDRY


canon 40d, 17-55mm

Idag så har jag lektion hemma. Skönt med en slapp veckostart. Håller på med en massa bildredigering och uppsatser. Ska nog ta fram kameran om ett tag och fota lite. 

AUTUMN


canon 40d, 17-55mm

KALVTRÄSK GRÅSPÄTT


canon 40d, 300mm

LÖVEN FALLER


canon 40d, 17-55mm

Ikväll så kommer Johan, Malin och Andreas hit, då ska vi äta middag och kolla på alla bilder från Grekland. Kommer nog bli en lyckad kväll!

EURASIA

Igår så firade vi fina Stina som fyllt 18år, jag tjuvade dessa bilder från Tina. Vi åt go mat på Eurasia, beställde även en specialdrink till Stina som  en present från alla. Senare på kvällen så åkte jag hemåt, gick med Johan förbi Johannes en sväng och träffade lite folk. Känns som jag inte har träffat någon på flera veckor, så det var väldigt trevligt. 

SEN HÖST


canon 40d, 17-55mm

KALVTRÄSK NÖTSKRIKA


 
canon 40d,300mm
Pippifågelen.

KALVTRÄSK - VART ÄR ÖRNEN?

canon 40d,70-300mm

VART ÄR ÖRNEN?

SJUKLINGEN


Idag har jag också varit med sjuklingen, han mår bättre för varje dag som går. Vi har hittat en ny serie som är ganska bra, har nu dock sett alla avsnitt som finns. Snart kommer Johans mamma hem, då ska hon sy in mina byxor, snäll som hon är! Sen så ska jag hemåt för att göra mig i ordning för kvällen. Ska fira att Stina fyllt hela 18år. Blir middag och sen får man väl se vad kvällen bjuder på.

ÖRNGÖMSLE

Såhär såg det ut inne i örngömslet, ganska stort ändå. Väldigt mysigt också. Tiden gick så mycket snabbare andra gången. Vi tog med oss datorerna så vi kunde fördriva tiden med att kika på en film. Som ni ser så är ju kanske inte stolarna det optimala för att sitta runt 12h på..

canon 40d, fisheye 8mm

KALVTRÄSK KUNGSÖRN IX


canon 40d, 300mm

The golden eye.

KALVTRÄSK KUNGSÖRN VIII


canon 40d, 300mm

Fortsättning på kungörnen, här sitter han ungefär 5m bort. Helt perfekt!

KALVTRÄSK KUNGSÖRN VII


canon 40d, 300mm

Detta är från andra gången i örngömslet, här ser man alla otroligt fina mönster.

KÄNDE FÖR EN FÖRÄNDRING


Ville göra något nytt. Men när jag skulle sätta mig och göra det här, så kom jag fram till att jag har inga bilder.. Jag har inga bilder, jag har undefär 10 000bilder, men ändå så har jag inga bilder. Blev väl i alla fall bättre nu än sist. 

KALVTRÄSK


canon 40d, 300mm

Detta är också bilder från örngömslet. När ingen örn eller annat djur syntes till så kan man ju passa på att fota något annat. Marken.

KALVTRÄSK KUNGSÖRN VI

Jag spenderar dagen i sängen med min nyopererade älskling. Han är inte alls nå pigg, men har fått i sig lite soppa i alla fall. Måste nog ta tag i lite skolarbete senare!

canon 40d, 300mm

Sjukt fina höstfärger på marken. Dock så är han blöt och ful här.

KALVTRÄSK KUNGSÖRN V

Blev bara hemskt sugen, tvungen att slänga in lite bilder från gårdagens fotografering. Hur tur har inte jag och Stina, Vi sitter i gömslet i två dagar och får besök av en örn på båda dagarna. Vissa kan behöva sitta där i tre dagar för att ens få en skymt. Jag är ganska nöjd av dagens fotografering, jätte avis på Stina, hon fick den finaste flygbilden... Jag själv hade stora problem med att få in denna stora sak i lilla kameran. Mycket svårt, även eftersom jag hade en fast brännvid. Han var mycket finare idag än vad han var i fredags, här är han torr! Mycket fina färger. 
canon 40d, 300mm

KALVTRÄSK KUNGSÖRN IV

canon 40d, 300mm
Idag så lämnar vi Kalvträsk, två flickor väldigt nöjda med alla bilder vi lyckats få. Tack Conny Lundström som lät oss va med dig i några dagar!

KALVTRÄSK KUNGSÖRN III


canon 40d,300mm

Jag är så glad i själen. Idag så blir det örngömsle igen, och hoppas att det inte regnar så man förhoppningsvis kan få nå kort när han inte är skyblöt. Ska lägga ut mat åt ett annat håll idag så de förhoppningsvis sätter sig på marken. Man kan ju hoppas på att en räv även har vägarna förbi.
 

KALVTRÄSK

Om ni ville se hur jag och Stina har det, så har vi det ungefär såhär. Idag så är det en regnig dag, så vi gör inte så mycket, håller på med lite bildredigering, men är sjukt less nu, har redigerat alla bilder från igår. 

KALVTRÄSK GÖMSLE

Såhär ser gömslet ut som vi satt i hela lördag, sjukt skönt att sitta inomhus hela dagen i värmen.

KALVTRÄSK KUNGSÖRN II


canon 40d, 300mm

KALVTRÄSK KUNGSÖRN I

canon 40d, 300mm

Idag har vi sovmorgon för att det regnar ute, skönt!

KALVTRÄSK KUNGSÖRN


canon 40d, 300mm

Har ju som sagt suttit i örngömsle idag från 05.00-18.00, var väldigt jobbigt att sitta stilla och tyst så länge, blev även väldigt oskönt efter ett tag också, men vad gör man inte för att få sig en kik på en örn. Tyckte så synd om han, han satt där helt skyblöt, sen slutade de regna, och han började burra och göra sig fin. Sen efter en timma så började det ösa ner igen. Jag är lite onöjd med oskärpan, men det var nästan omöjligt att få nå bättre bilder för hand, han sitter ungefär 25m bort. Men vi hade tur att han ville komma till oss. Även väldigt ovanligt för gamla örnar att de sträcker ut vingarna sådär, så tur igen.

KALVTRÄSK II


canon 40d, 70-300mm

Nu ikväll så har vi varit och förberett i örngömslet! Awesome. Imorgon så bär det av kl5 på morgonen, sen blir det att sitta där tills klockan är ungefär 19.00! Man kan ju inte visa sig för örnarna vettni.

KALVTRÄSK

Hej Sverige. Jag kom ju hem från Grekland i onsdags. Det blev en resa hem på hela 14h, inte alls roligt. Jag hade även en pojkvän med mig som mådde så sjukt dåligt, en lättretad syster. Ja, när vi ska landa i Sundsvall för att ta bilen till Umeå så kan vi ju självklart inte landa i Sundsvall, utan måste landa i Östersund istället. FUUUCK. Ja så det blev buss till Sundsvall sen äntligen den sista bilturen hem. Hemma så var det bara att packa om väskan från bekini och shorts till underställ och regnkläder, för på torsdagen så drogs det iväg till Kalvträsk för praktik. Så här är jag nu. Idag så har vi lagt ut gömslen och fotat lite landskapsbilder. Vi har även suttit och väntat på en lavskrika i typ 4h om aldrig kom.. men så är det ibland!
 
canon 40d, 70-300mm

SKRÄCKPORTRÄTT

Av Ellen Flodin.

Detta tog Ellen på mig till filmaffsichen på skolan, jag snodde bilderna och redigerade lite själv bara, tyck det blev ganska bra ändå.

SKRÄCK TVÅ


canon 40d 17-55mm
Jacob hedlund
foto/redigering/smink: Maria Rehn

Idag så åker vi hem från detta varma land.

SKRÄCK

 


Canon 40d, 17-55mm 
Model: Jacob Hedlund
Foto/redigering/smink: Maria Rehn

Vi har som uppgift i skolan att fota en filmaffisch med valfri genre. Jag valde skräck! Så sjukt roligt, var as nervös trodde det skulle bli jätte dåligt, men jag tror faktiskt att det blev helt okej. Nöjd i alla fall.

MOTLJUS


canon 40d,17-55mm

Jag kanske ligger på stranden just nu och chillar. Tänkte att ni kunde få se på lite höst.